SCHAAKGENOOTSCHAP RIJSWIJK
SCHAAK GENOOTSCHAP RIJSWIJK

Adres gegevens

Gebouw Hofrust
Herenstraat 44b
Oud-Rijswijk

Clubavond senioren dinsdagavond
Clubavond junioren vrijdagavond
Neem contact op

Dagelijkse puzzel

Kalender

Nieuws en aankondigingen

Schaakjaar 2018 is afgelopen dinsdag 18 december afgesloten met de 14e ronde van de interne competitie. Het viel me op dat er bij Roelof-Albert, Roel-Hans, MichaĆ«l-Bas en Henk-Bart een aanmerkelijk verschil in verbruikte tijd ontstond, soms tot meer dan een uur! Of dat nou kwam doordat Albert, Roel, Bas en Bart dachten dit is de laatste partij van dit jaar ik ga al mijn tijd gebruiken om er een topprestatie van te maken weet ik niet. Wat Roelof, Hans, Michael en Henk in hun hoofd hadden weet ik ook niet, laatste partij van het jaar, snel even mijn partijtje spelen en dan aan de oliebollen misschien? De uiteindelijke doorbraak van de jeugd die ik meende aan te zien komen voltrok zich maar ten dele: Hans wist wel te winnen van Roel, maar Rob ontsnapte aan een nul tegen Marco, die een vergelijking maakte met het Duitse elftal dat ook altijd in de laatste minuten scoort. Al met al een uiterst gezellige afsluiting van een tot nu toe succesvol schaakjaar. In mijn vooruitblik naar de mogelijke kampioen van de interne competitie zette ik Jerrel ( Herbstmeister Marco?)en Stijn op de bovenste plaatsen. Die voorspelling is uitgekomen, maar dat bij de bovenste zes ook Bas van der Berg jr. staat, had ik niet zien aankomen. Een viertal eerste teamspelers, ik noem geen namen, zal in 2019 flink aan de bak moeten om zich voor de play-offs te plaatsten, maar dat maakt dat we uit kunnen kijken naar een spannende tweede helft . Vrijdag 21 december is de jaarafsluiting bij de jeugd met PrEtScHaKen, al heb ik soms het gevoel dat we dat eigenlijk het hele jaar doen. Daar gaat het ook erg goed, zo goed dat we nog steeds met een wachtlijstje moeten werken, aan de 35 jeugdleden die nu elke vrijdag Gebouw Hofrust bestormen hebben we al onze handen vol. Dank aan de jeugdleiders die elke vrijdagavond weer klaar staan!

De komende twee weken is Gebouw Hofrust gesloten en is er dus geen interne competitie, die begint weer op dinsdag 8 januari!

Namens het bestuur wens ik jullie mooie feestdagen en een gezond en succesvol 2019.

Peter Gaemers, voorzitter

Je hebt geen rechten om te reageren

Een overwinning na een fraaie, doch incorrecte combinatie, vervult me met een artistieke afschuw.
- Wilhelm Steinitz
Niets is moeilijker in het schaken, dan van twee ogenschijnlijk even goede zetten de beste, die vaak de enig juiste is, uit te kiezen.
- Siegbert Tarrasch
Karakterzwakheden openbaren zich doorgaans tijdens een schaakpartij.
- Garry Kasparov
Schaken is alles: kunst, wetenschap en sport.
- Anatoly Karpov
Het is niet voldoende een goede schaker te zijn, men moet ook nog goed spelen.
- Dr. Siegbert Tarrasch