SCHAAKGENOOTSCHAP RIJSWIJK
SCHAAK GENOOTSCHAP RIJSWIJK

Adres gegevens

Gebouw Hofrust
Herenstraat 44b
Oud-Rijswijk

Clubavond senioren dinsdagavond
Clubavond junioren vrijdagavond
Neem contact op

Dagelijkse puzzel

Kalender

Nieuws en aankondigingen

Op deze laatste clubavond sloot een kleine kern van die-hards dit schaakjaar af met snelschaken en doorgeefschaak. Alleen Jan en Albert lieten dit aan zich voorbij gaan en speelden een uiterst serieuze partij met analyse ter voorbereiding op de nieuwe HSB-competitie in de derde klasse!

Daarnaast werd afscheid genomen van Michaël van Liempt die ons na bijna 20 jaar lidmaatschap vanwege verhuizing gaat verlaten. Hij blijft wel beschikbaar voor Rijswijk 1 in de KNSB-competitie en zal de training van Timo voorzetten via Skype! Op de club- en jeugdavonden zullen we hem echter gaan missen. Altijd aanwezig, altijd bereid om mee te analyseren, een opening uit te leggen, een training te geven, als wedstrijdleider op te treden, als jeugdtrainer op te treden, mee te gaan naar Grand Prix wedstrijden, kortom te veel om op te noemen. Michaël bedankt voor je inzet voor onze vereniging en het schaakboek "Winning ugly in chess" van Cyrus Lakdawala dat we je als cadeautje meegaven, is slechts een flauwe afspiegeling van jouw verdienste voor onze vereniging.

 20181229 135018 360x640

Een karakteristieke foto van Michaël die velen zullen herkennen

 

Het clubgebeuren ligt nu twee maanden stil en zal op dinsdag 3 september weer een aanvang nemen. Ik wens jullie namens het bestuur een mooie zomer met succesvolle toernooien, waarvan de verslagen ongetwijfeld via Alexander in ons clubblad en op de website zullen verschijnen!

 

Peter

Je hebt geen rechten om te reageren

Een overwinning na een fraaie, doch incorrecte combinatie, vervult me met een artistieke afschuw.
- Wilhelm Steinitz
Niets is moeilijker in het schaken, dan van twee ogenschijnlijk even goede zetten de beste, die vaak de enig juiste is, uit te kiezen.
- Siegbert Tarrasch
Karakterzwakheden openbaren zich doorgaans tijdens een schaakpartij.
- Garry Kasparov
Schaken is alles: kunst, wetenschap en sport.
- Anatoly Karpov
Het is niet voldoende een goede schaker te zijn, men moet ook nog goed spelen.
- Dr. Siegbert Tarrasch