SCHAAKGENOOTSCHAP RIJSWIJK
SCHAAK GENOOTSCHAP RIJSWIJK

Adres gegevens

Gebouw Hofrust
Herenstraat 44b
Oud-Rijswijk

Clubavond senioren dinsdagavond
Clubavond junioren vrijdagavond
Neem contact op

Dagelijkse puzzel

Kalender

Nieuws en aankondigingen

Woensdag jl. werd er feest gevierd bij Rijswijk 3, omdat we eindelijk van de 0 punten af kwamen dit seizoen, maar ook dat we mede-laatste Haeghe Ooievaar met duidelijke cijfers geklopt hebben (2,5-5,5) en daarmee hopelijk deze concurrent achter ons gelaten hebben.

Er ging wel iets aan vooraf, want onze opstelling is meestal vrij vast en die van HO niet, dus te verwachten was dat zij zouden kiezen voor een strategische opstelling om punten te pakken (hun zwakkere broeders offeren tegen onze sterkere spelers, en op de overige borden de punten te halen. Dus wij pasten ook creatief onze opstelling aan, en dat pakte goed uit. En het team was scherp, en pakte winstpunten of waar nodig remises, complimenten!. Bv voor Erik en Mark die op de middenborden tegen sterke tegenstanders belangrijke overwinningen boekten en voor invaller Davo Van Peursen die een prima partij speelde en de winnende 4,5 scoorde.

Onder toezichthoudend oog van Roel liep het goed af, al zat hij soms wat te mopperen dat gunstige stellingen niet adequaat verder werden ontwikkeld. Een verslag van zijn hand valt te lezen bij:  Externe Competitie > Teamverslagen!

Je hebt geen rechten om te reageren

Met pionnen dient met voorzichtig om te gaan; ze kunnen niet meer terug.
- Wilhelm Steinitz
Schaken is het snelste spel van de wereld omdat met elke seconde duizenden gedachten moet ordenen.
- Albert Einstein
Het spel geeft ons de genoegdoening die het leven ons onthoudt.
- Emanuel Lasker
In het schaakspel wint iedereen. Men beleeft vreugde aan het spel - en dat is de hoofdzaak - ook het verliezen van een partij is geen ongeluk.
- David Bronstein
Ik vecht zolang mijn tegenstander een fout kan maken.
- Emanuel Lasker