SCHAAKGENOOTSCHAP RIJSWIJK
SCHAAK GENOOTSCHAP RIJSWIJK

Adres gegevens

Gebouw Hofrust
Herenstraat 44b
Oud-Rijswijk

Clubavond senioren dinsdagavond
Clubavond junioren vrijdagavond
Neem contact op

Dagelijkse puzzel

Kalender

Nieuws en aankondigingen

Met een aangepaste opstelling en Bart van Zijll voor Stijn was het strijdplan duidelijk, bovenin keepen en onderin scoren. Alexander voldeed als eerste aan deze opdracht, in 23 zetten was het gebeurd. Deze instructieve partij is voor clubleden na te spelen ( inloggen>ledeninfo>partijen). Daarna een hele tijd niets, Alexander wel aan het bier natuurlijk, totdat de uitslagen daarna in snel tempo volgden: Frans en Atze verloren tegen sterke oppositie, Jerrel ( zie partijen) wint op geruisloze wijze, Jelle speelt remise. Tussenstand 2,5-2,5. Thomas en Alfonso moeten proberen remise te maken en Bart moet in een waanzinnig gecompliceerde stand proberen te winnen. Hoe deze oud-clubkampioen ( 1980) dat deed valt hieronder te bewonderen. Het lukte daarna zowel Thomas, in een instructief toreneindspel, als Alfonso , na lang zoeken naar de juiste manier, om remise te maken. Daarmee was de eindstand 4,5-3,5 bereikt.

 Teamleider Hans Hulshof legt Alfonso nog een keer uit hoe het had gekund, Bart en Alexander analyseren nog even de derde winstpartij van vanmiddag.

 PXL 20220402 150146803 exported 199 164899428838281494

Je hebt geen rechten om te reageren

Met pionnen dient met voorzichtig om te gaan; ze kunnen niet meer terug.
- Wilhelm Steinitz
Schaken is het snelste spel van de wereld omdat met elke seconde duizenden gedachten moet ordenen.
- Albert Einstein
Het spel geeft ons de genoegdoening die het leven ons onthoudt.
- Emanuel Lasker
In het schaakspel wint iedereen. Men beleeft vreugde aan het spel - en dat is de hoofdzaak - ook het verliezen van een partij is geen ongeluk.
- David Bronstein
Ik vecht zolang mijn tegenstander een fout kan maken.
- Emanuel Lasker