SCHAAKGENOOTSCHAP RIJSWIJK
SCHAAK GENOOTSCHAP RIJSWIJK

Adres gegevens

Gebouw Hofrust
Herenstraat 44b
Oud-Rijswijk

Clubavond senioren dinsdagavond
Clubavond junioren vrijdagavond
Neem contact op

Dagelijkse puzzel

Kalender

Nieuws en aankondigingen

Gisteravond speelde wij onze laatste wedstrijd van het externe seizoen uit tegen Belgisch Park. Met 3,5-4,5 net verloren; maar het had zomaar de andere kant kunnen opvallen met een kleine winst.  Belangrijk was dat we na een aantal slechte resultaten na de corona periode weer de weg omhoog vonden. Maar gelukkig voor de corona periode nog gewonnen van naaste concurrent Wassenaar, dus degradatie was niet aan de orde (maar Jelle heeft verzekerd dat dat ├╝berhaupt dit seizoen niet gaat plaatsvinden). Kortom een revival na de corona periode (vergelijkbaar met het 1e team is mijn indruk), maar toch, hoe voorkomen we een dip na een mogelijke volgende corona lock down?  

Er waren winstpartijen voor Rick, Edwin en Hans. Remise voor Erik, en helaas verliespartijen voor Joanna, Femke, Rob en Roger. We speelden met 3 invallers (Rick, Joanna, Femke). Vermeldenswaard is nog de uitstekende winst van Rick op bord 2 tegen een sterke tegenstander. Roger moest gisteravond het hardste werken. Als laatste was hij nog bezig met de stand 3,5-3,5, met een grote tijdvoorsprong. Hij had 2 torens en een aantal pionnen, zijn tegenstander een dame met ongeveer een zelfde aantal pionnen. Dan blijkt weer dat het best lastig is een dergelijk eindspel te winnen, met een wendbare dame bij de tegenstander, die loert op eeuwig schaak of meer, en ondertussen pionnen afsnoept. Helaas gebeurde het laatste en kon hij Roger mat zetten. Kortom de kans op nipte winst was ook duidelijk aanwezig. Ten slotte, Erik had de beste score van het team dit seizoen met 3 bordpunten en zelfs op bord 1!.

Volgend seizoen hopelijk een iets beter resultaat en weer nieuwe kansen!.

Hans

Je hebt geen rechten om te reageren

Met pionnen dient met voorzichtig om te gaan; ze kunnen niet meer terug.
- Wilhelm Steinitz
Schaken is het snelste spel van de wereld omdat met elke seconde duizenden gedachten moet ordenen.
- Albert Einstein
Het spel geeft ons de genoegdoening die het leven ons onthoudt.
- Emanuel Lasker
In het schaakspel wint iedereen. Men beleeft vreugde aan het spel - en dat is de hoofdzaak - ook het verliezen van een partij is geen ongeluk.
- David Bronstein
Ik vecht zolang mijn tegenstander een fout kan maken.
- Emanuel Lasker