SCHAAKGENOOTSCHAP RIJSWIJK
SCHAAK GENOOTSCHAP RIJSWIJK

Adres gegevens

Gebouw Hofrust
Herenstraat 44b
Oud-Rijswijk

Clubavond senioren dinsdagavond
Clubavond junioren vrijdagavond
Neem contact op

Dagelijkse puzzel

Kalender

Nieuws en aankondigingen

Geen succes vanmiddag voor de KNSB-teams. Dat was voor Rijswijk 1 ook niet de verwachting, gezien het ratingverschil met CSV 1, maar bij Rijswijk 2 was die kans natuurlijk wel aanwezig. 

Bij Rijswijk 1 wist Stijn een vol punt te scoren ( zie partijen), in hoeverre dat was met behulp van zijn tegenstander moet analyse uitwijzen. Jammer dat Jerrel zijn partij na kwaliteitswinst niet met winst wist af te sluiten tegen de sterkste CSV'er, maar dat hij uiteindelijk nog verloor was natuurlijk  een domper. Thomas en Alfonso verloren vrij regulier hun partij, Jelle speelde een goede pot en wist remise te maken. Bas van der Berg kwam tegen Jessica Harmsen onder behoorlijke druk te staan en leek op de koningsvleugel te gaan verliezen. Zo zal Jessica het ook hebben gezien en inderdaad won ze de loper op g2, maar daardoor kwam haar dame aardig in de knel te zitten en wist Bas door herhaling van zetten remise af te dwingen. Frans kreeg op het bord wat hij had bedacht en kwam gewonnen te staan. Na twee pionoffers had hij een behoorlijk voorsprong in ontwikkeling en een potentieel dodelijk aanval op de lange rokadestelling van wit. Maar na een te voorzichtige zet en een misser was het over, jammer jammer. Atze overkwam min of meer hetzelfde, een goed gespeelde partij aan het eind met één zet weggeven, ook hier dus jammer jammer.

R1 CSV1 1                                                    R1 CSV1 2   

Rijswijk 2 had in DSC 4 een gelijkwaardige tegenstander, maar met name de spelers op bord 6 en 7 van DSC kwamen fanatiek uit de startblokken en daar vielen dan ook bij ons de nullen, ondanks taai verzet van Hendrik en Doeke. Dat Bart van Zijll verloor was vermoedelijk een combinatie van tijd en meer willen. Als hij zijn paard op d4 had laten staan, was het vermoedelijk wel remise geworden. Dat Timo verloor was buitengewoon jammer, hij speelde de opening goed en kreeg op de damevleugel een mooie aanvalsstelling. Op de een of andere manier kwam het winnende plan er echter niet uit en wist de " gladde"  Ed Eveleens te ontsnappen. Tony zal wel ergens de winst hebben gemist, hij speelde sterk op de aanval en dwong zijn tegenstandster de dame te geven voor toren en loper. Dat na het verdwijnen van de enige witte vrijpion zwart een vesting heeft was natuurlijk jammer voor ons. Harry, Ed en Bart van Strien deelden na korte of langere tijd het punt, waarbij Bart mijn eindspelhart wel plezier deed!

 

R2 DSC4 1                                       RDSC4 2

Je hebt geen rechten om te reageren

Met pionnen dient met voorzichtig om te gaan; ze kunnen niet meer terug.
- Wilhelm Steinitz
Schaken is het snelste spel van de wereld omdat met elke seconde duizenden gedachten moet ordenen.
- Albert Einstein
Het spel geeft ons de genoegdoening die het leven ons onthoudt.
- Emanuel Lasker
In het schaakspel wint iedereen. Men beleeft vreugde aan het spel - en dat is de hoofdzaak - ook het verliezen van een partij is geen ongeluk.
- David Bronstein
Ik vecht zolang mijn tegenstander een fout kan maken.
- Emanuel Lasker