SCHAAKGENOOTSCHAP RIJSWIJK
SCHAAK GENOOTSCHAP RIJSWIJK

Adres gegevens

Gebouw Hofrust
Herenstraat 44b
Oud-Rijswijk

Clubavond senioren dinsdagavond
Clubavond junioren vrijdagavond
Neem contact op

Dagelijkse puzzel

Kalender

Nieuws en aankondigingen

 

Rijswijk 3 beleefde dinsdag 31-1 een mooie avond: koploper DSC 6 werd met 4,5-3,5 verslagen. Het kan met schaken raar lopen: wij hadden de vorige wedstrijd tegen Lierse 1 een off-dag met een verlies van 1-7. Koploper DSC won van hen met 6-2. Dus volgens de wetten van de logica…….., zouden wij er minimaal met 1-7 afgaan, maar het liep anders.

Winst was er voor Charles, Rick en ondergetekende. Remise voor Doeke, Roger en Erik. Verlies helaas voor Davo en invaller Femke. DSC speelde met redelijk veel spelers met nog geen rating, maar wel spelers met veel jeugd ervaring of ervaring elders opgedaan (wellicht via internet) , want ze boden goed spel.

Een korte impressie, want ik was zelf aan het spelen en heb weinig van de andere partijen gezien. Doeke viel in op het hoogste bord en deed het prima door een sterke dame op remise te houden. Charles speelde ook tegen een tegenstander met hoge rating, en deed het eveneens erg goed met winst. De partij van Rick was er één met hoge amusementswaarde; hij verloor een stuk, wist later een toren terug te winnen en ging met een winnende stelling de eindfase in, die hij won. Een tegenstander die wel kan schaken, want hij was tot de finale doorgedrongen van de schaak-off competitie van de knsb.

Davo had een voor mij onbekende tegenstander en verloor helaas. Roger had al enige maanden niet gespeeld, maar boekte op basis van ervaring een mooie remise. Erik had een gelijk opgaande stelling, had duidelijk winstkansen, maar het was moeilijk die te verzilveren en daarna remise. Ondergetekende (Hans) zette veel kracht op een geïsoleerde pion van de tegenstander in het centrum, maar als ik daar 100% voor was gegaan zouden elders gaatjes vallen, dus niet gedaan. Uiteindelijk toch een opening in het centrum gevonden en met materieelvoordeel de eindstrijd kunnen winnen. Femke tenslotte was als laatste bezig enhad een pittige tegenstander, en moest in het eindspel met voor haar een paard plus 1 pion, tegen paard plus 3 pionnen voor de tegenstander, het loodje leggen. Al met al een mooie winst van het team.

Hans Knigge

Huitema, D.J.E. (Doeke) 1499   Adriaans, M. (Marion) 1792 ½ - ½
Haas, C.F. (Charles) 1663   Rebreyend, C. (Christophe) 1758 1 - 0
Haksteen, R. (Rick) 1499   Koster de, W. (Willem) 1516 1 - 0
Peursen van, D.L. (Davo) 1394   Zanden van der, T.M.R. (Tom) 0 0 - 1
Groesen van, R.W.A. (Roger) 1526   Alhasan, S. (Shiraz) 1424 ½ - ½
Dop van, E.R. (Erik) 1575   Leur de, M.B. (Mark Bas) 0 ½ - ½
Knigge, J.A. (Hans) 1557   Mierlo van, C. (Cas) 0 1 - 0
Wezenaar, F. (Femke) 1496   Borgen, M.P. (Mats Peder) 1598 0 - 1
gem. rating 1526   gem. rating 1618 4½-3½
         
           
           
           
           
           
           
           
           
         

Je hebt geen rechten om te reageren

Met pionnen dient met voorzichtig om te gaan; ze kunnen niet meer terug.
- Wilhelm Steinitz
Schaken is het snelste spel van de wereld omdat met elke seconde duizenden gedachten moet ordenen.
- Albert Einstein
Het spel geeft ons de genoegdoening die het leven ons onthoudt.
- Emanuel Lasker
In het schaakspel wint iedereen. Men beleeft vreugde aan het spel - en dat is de hoofdzaak - ook het verliezen van een partij is geen ongeluk.
- David Bronstein
Ik vecht zolang mijn tegenstander een fout kan maken.
- Emanuel Lasker