SCHAAKGENOOTSCHAP RIJSWIJK
SCHAAK GENOOTSCHAP RIJSWIJK

Adres gegevens

Gebouw Hofrust
Herenstraat 44b
Oud-Rijswijk

Clubavond senioren dinsdagavond
Clubavond junioren vrijdagavond
Neem contact op

Dagelijkse puzzel

Kalender

Nieuws en aankondigingen

Dinsdag jl. speelde Rijswijk 3 thuis zijn eerste externe competitiewedstrijd tegen DSC6. Ze kwamen enigszins goed weg, en speelden 4-4 gelijk. Roel (Leezer) trad op als vervangend teamleider; met zijn steun werd dit resultaat bereikt. Bijgevoegd is het slot van de  partij van Hans Knigge Met een mazzeltje op het eind behaalde hij de winst. 

De volledige partij met commentaar van Hans staat bij Ledeninfo> Partijen !  Een verslag van de wedstrijd staat bij Externe competitie > Teamverslagen !

 

{Ik ben  in een remise achtig eindspel gekomen. (Vervangend) teamleider Roel Leezer heeft echter als opdracht meegegeven: Probeer te winnen om de 4-4 te halen. Dus maar doorgespeeld. Ik sla met mijn paard de pion op a5 zonder (in tijdnood) alles goed te kunnen doorrekenen, met de hoop ergens een paardvork op zijn koning en toren te realiseren. Het spel gaat vervolgens verder, en op zet 47 maakt hij een fout waardoor hij zijn toren verliest.}

 

 

 

 

Je hebt geen rechten om te reageren

Een overwinning na een fraaie, doch incorrecte combinatie, vervult me met een artistieke afschuw.
- Wilhelm Steinitz
Niets is moeilijker in het schaken, dan van twee ogenschijnlijk even goede zetten de beste, die vaak de enig juiste is, uit te kiezen.
- Siegbert Tarrasch
Karakterzwakheden openbaren zich doorgaans tijdens een schaakpartij.
- Garry Kasparov
Schaken is alles: kunst, wetenschap en sport.
- Anatoly Karpov
Het is niet voldoende een goede schaker te zijn, men moet ook nog goed spelen.
- Dr. Siegbert Tarrasch