SCHAAKGENOOTSCHAP RIJSWIJK
SCHAAK GENOOTSCHAP RIJSWIJK

Adres gegevens

Gebouw Hofrust
Herenstraat 44b
Oud-Rijswijk

Clubavond senioren dinsdagavond
Clubavond junioren vrijdagavond
Neem contact op

Dagelijkse puzzel

Kalender

Nieuws en aankondigingen

Dinsdag jl. speelde Rijswijk 3 thuis zijn eerste externe competitiewedstrijd tegen DSC6. Ze kwamen enigszins goed weg, en speelden 4-4 gelijk. Roel (Leezer) trad op als vervangend teamleider; met zijn steun werd dit resultaat bereikt. Bijgevoegd is het slot van de  partij van Hans Knigge Met een mazzeltje op het eind behaalde hij de winst. 

De volledige partij met commentaar van Hans staat bij Ledeninfo> Partijen !  Een verslag van de wedstrijd staat bij Externe competitie > Teamverslagen !

 

{Ik ben  in een remise achtig eindspel gekomen. (Vervangend) teamleider Roel Leezer heeft echter als opdracht meegegeven: Probeer te winnen om de 4-4 te halen. Dus maar doorgespeeld. Ik sla met mijn paard de pion op a5 zonder (in tijdnood) alles goed te kunnen doorrekenen, met de hoop ergens een paardvork op zijn koning en toren te realiseren. Het spel gaat vervolgens verder, en op zet 47 maakt hij een fout waardoor hij zijn toren verliest.}

 

 

 

 

Je hebt geen rechten om te reageren

Met pionnen dient met voorzichtig om te gaan; ze kunnen niet meer terug.
- Wilhelm Steinitz
Schaken is het snelste spel van de wereld omdat met elke seconde duizenden gedachten moet ordenen.
- Albert Einstein
Het spel geeft ons de genoegdoening die het leven ons onthoudt.
- Emanuel Lasker
In het schaakspel wint iedereen. Men beleeft vreugde aan het spel - en dat is de hoofdzaak - ook het verliezen van een partij is geen ongeluk.
- David Bronstein
Ik vecht zolang mijn tegenstander een fout kan maken.
- Emanuel Lasker