SCHAAKGENOOTSCHAP RIJSWIJK
SCHAAK GENOOTSCHAP RIJSWIJK

Adres gegevens

Gebouw Hofrust
Herenstraat 44b
Oud-Rijswijk
Neem contact op

Dagelijkse puzzel

Kalender

Nieuws en aankondigingen

In dit nieuwe seizoen mogen in de HSB-competitie nu ook KNSB-spelers meespelen. Daarmee was het moeilijk inschatten wat onze kansen zijn in de Hoofdklasse HSB. Na de eerste ronde ben ik optimistischer over onze kansen. De hele wedstrijd lang dacht ik wel dat we zouden winnen en uiteindelijk was de 6-2 niet eens geflatteerd. We kwamen goed uit de opening: Marco, Atze en Frans stonden goed, Bart van Zijll en Hendrik iets minder en Rob, Jerrel en Thomas stonden gelijk. Toen Thomas langzamer maar zeker beter begon te staan, mocht Atze van mij remise aanbieden: 0.5 - 0.5 De tegenstander van Frans had een stuk geofferd, Frans weerstond de matdreigingen en haalde na bijna drie uur spelen vrij eenvoudig het punt binnen. 1.5 - 0.5 Niet lang daarna wonnen ook Marco en Thomas. 3.5 - 0.5

 

Het was nu tijd om nog wat halfjes binnen te halen. Dit stelde ik ook voor aan Rob en Jerrel, maar die wilden nog wel even doorspelen want ze zagen nog wel wat kansen. En terecht! Ze wonnen beiden. 5.5 - 0.5 Een mooi extern debuut voor onze clubkampioen Jerrel! Even leek het of er een monsterscore inzat. Hendrik had de pion die hij verloren weer terug en leek een voor hem minder toreneindspel zelfs te gaan winnen. Met weinig tijd op de klok besloot hij toch voor remise. 6 - 1 Bart had toch flink wat compensatie gekregen voor zijn pion en dacht dat hij zelfs gewonnen kwam te staan, helaas verloor hij toch nog.

Volgende wedstrijd al over twee weken uit bij Botwinnik, donderdag 11 oktober. Gedetailleerde uitslagen en stand (waar we op dit moment bovenaan staan!) hier:

https://www.haagseschaakbond.nl/component/option,com_chesscompetition/SeasonId,14/CompetitionId,176/

Een overwinning na een fraaie, doch incorrecte combinatie, vervult me met een artistieke afschuw.
- Wilhelm Steinitz
Niets is moeilijker in het schaken, dan van twee ogenschijnlijk even goede zetten de beste, die vaak de enig juiste is, uit te kiezen.
- Siegbert Tarrasch
Karakterzwakheden openbaren zich doorgaans tijdens een schaakpartij.
- Garry Kasparov
Schaken is alles: kunst, wetenschap en sport.
- Anatoly Karpov
Het is niet voldoende een goede schaker te zijn, men moet ook nog goed spelen.
- Dr. Siegbert Tarrasch