In de nu al legendarische zomer van 2018 speelden/spelen een aantal van onze clubgenoten in de bekende toernooien mee.  In die open toernooien krijg je soms leuke tegenstanders als het een beetje meezit met de indeling.

Jerrel Thakoerdien beet het spits af in het Leiden Chess Tournament. Hij eindigde uiteindelijk met 4,5 uit 9 in de middenmoot. In de tweede ronde trof hij de Indiase Grootmeester Sandipan Chanda (2548)  en in de laatste twee ronden speelde hij tegen FM's Lennert Lenaerts ( 2357 ) en Julian van Overdam ( 2359), waarbij hij de eerstgenoemde op remise hield!

Rob van Helvoort en Bart van Strien speelden zoals gebruikelijk mee in het Open Kampioenschap van Nederland  in Dieren, Rob in de Hoofdgroep en Bart in de 6-rondige 2. Ook Rob kreeg leuke tegenstanders: in de 2e ronde won hij van FM Jasper Beukema ( 2299) ,in de vierde ronde remise tegen FM Siem van Dael (2212) en in de zevende ronde remise tegen FM Jaap Vogel (2187) . Uiteindelijk eindigde hij met 4 uit 9 op de 54e plaats, net boven Wiggert Pols van.., juist ja Krimpen, niet af te schudden die jongens.

Bart speelde dus in de 6-rondige groep en wist die met 2 remises en 4 overwinningen te winnen! Een uitstekende prestatie van onze clubgenoot en een waarschuwing voor de deelnemers aan de interne competitie! 

Op dit moment is het Hoge School Zeeland Schaaktoernooi aan de gang, waarin Michael van Liempt deelneemt. Na 4 ronden staat hij met 3 uit 4 op de 48e plaats (van de 242 deelnemers). Ook hij trof in de 2e ronde een leuke tegenstander in IM Liam Vrolijk ( 2430) die hij bijna versloeg ! De partij eindigde uiteindelijk in remise, maar natuurlijk is dat ook een topprestatie! Vanmiddag ( 7 augustus) speelt hij met wit tegen GM Hans Ree, oud-kampioen van Nederland! De partij is rechtstreeks te volgen op o.a. ChessBomb!!

Mocht ik nog actieve clubgenoten hebben gemist, hou ik me voor aanvullingen aanbevolen.

Peter Gaemers