Teamverslagen

Het is ons in deze wedstrijd vrij makkelijk gelukt om de twee matchpunten binnen te halen.

Rob liet de eerste remise aantekenen. Nadat zijn  tegenstander eerst zijn witte loper ruilde en daarna de dame op hetzelfde veld posteerde, waarna ook de dames geruild werden, waren beide spelers tevreden met een half punt.  Jelle volgde dat voorbeeld kort daarna, na 18 zetten theorie en ook nog een eigen bedenksel werd ook hier de vrede getekend, 1-1. Alexander bracht ons op voorsprong, al zou je beter kunnen zeggen dat Norbert zijn team op achterstand zette.

2-1 voor dus, met uitzicht op meer: Alfonso een kwaliteit voor, Thomas een mooie aanvalsstelling en  Stijn de wat betere stelling.

Michaël voegde weer een halfje toe aan het totaal door het remiseaanbod van Dinard van der Laan te accepteren, een uitstekende prestatie van onze coming master, 2,5-1,5. Roel deed wat hij altijd doet, goed gaan staan en daarna niet verliezen, 3-2. Alfonso had inmiddels het onheil over zichzelf af geroepen en kwam steeds minder te staan, ondanks zijn kwaliteit voorsprong. Maar met ongeveer een minuut bedenktijd voor nog negen zetten durfde tegenstander Wouter Hennink het tactische remise aanbod van Alfonso niet af te slaan, 3,5-2,5. Thomas wist daarna jammer genoeg zijn kansrijke aanvalsstelling niet in winst om te zetten en stond in het resterende dubbel toreneindspel zeker niet beter, 4-3 dus. Als laatste, zoals meestal, was Stijn aan het proberen medematchwinnaar te worden door een iets beter staand eindspel tot winst te voeren.

 

en daarmee werd het dus 5-3. Een mooie overwinning en nog steeds in het zog van Promotie dat eveneens won. Op 16 maart kan DSC ons een dienst bewijzen door Promotie af te stoppen, al moeten wij dan wel in de volgende ronde ZSC-Saende van ons afhouden, kortom uiterst spannend.

Je hebt geen rechten om te reageren