Geschiedenis

Het Schaakgenootschap Rijswijk (SGR) bestond in 2014 vijftig jaar, het werd in 1964 opgericht door een fusie van de Rijswijkse verenigingen R.N.S. en VIOS. Tijdens de beroemde Spasski-Fischer match in 1972 kende de club een ongekende groei tot 130 leden. De laatste jaren is het ledenaantal stabiel op ongeveer 75 leden. SGR is een actieve vereniging met een senioren- en een jeugdafdeling, die elk hun eigen clubavond hebben.
De clubavonden worden gehouden in Gebouw Hofrust, aan de Herenstraat 44b in Oud-Rijswijk. De senioren spelen op dinsdagavond (van 19.45 tot 23.45 uur, het clubgebouw gaat open om 19.00 uur ) en de jeugd op vrijdagavond (van 19.00 tot 21.00 uur).

Behalve een interne competitie (om het clubkampioenschap) doet SG Rijswijk ook met 2 teams (van 8 spelers elk) mee aan de officiĆ«le competitie tegen andere verenigingen; het vlaggenschip SGR 1 speelt op landelijk niveau in de derde klasse  van de KNSB en Rijswijk 2 speelt in de zesde klasse. In de competitie van de Haagse Schaakbond (HSB) neemt Rijswijk deel met vier teams. Het eerste team speelt in de hoofdklasse, het tweede in de eerste klasse, het derde team in de tweede klasse en het vierde team in de derde klasse.

Lid worden van SG Rijswijk betekent dat u ook automatisch lid wordt van de bond, kunt deelnemen aan teamwedstrijden en kampioenschappen  en dat u een officiĆ«le ELO-rating opbouwt (die uw speelsterkte aangeeft). Bovendien kunt u zich voor 21 euro abonneren op het tijdschrift Schaakmagazine van de KNSB dat vier keer per jaar verschijnt.

Bij SG Rijswijk staat gezelligheid hoog in het vaandel. In de interne competitie wordt zeker op winst gespeeld, maar de sfeer blijft goed.

Ook extern wordt voor de overwinning gespeeld. Door het spelen in en voor een team wordt de motivatie alleen maar groter. De club probeert in eerste instantie het schaakpeil door training van eigen leden te verbeteren. 

De club heeft geen sponsor en geen betaalde spelers.

Je hebt geen rechten om te reageren