Logo SGR    weekbericht 7 voor de jeugd, 16 oktober  2019

 Agenda

 

Datum Activiteit Organisator Plaats
       
1 December  Grand Prix Botwinnik Zoetermeer
       

Afgelopen zondag  13 oktober  was er een Grand Prix.  Voor SG Rijswijk deden Daniil,  Björn, Guido  en Philippe er aan mee. Voor Guido en Philippe was het de eerste keer dat ze met een Grand Prix meededen.

Daniil speelde in groep 10 en werd met 9 punten uit 10 partijen, eerste in zijn groep. Björn speelde in groep 13 en werd met 9  punten uit 10 partijen, eerste in zijn groep. Guido speelde in groep 17 en werd met 3.5 punt uit 10 partijen, zesde in zijn groep. Philippe  speelde in groep 20 en werd met 8 punten uit 10 partijen, eerste in zijn groep. Voor meer informatie + foto’s  zie: https://www.haagseschaakbond.nl/content/view/3434/1/

 

 

A.s.  vrijdag 18 oktober gaan we eerst allemaal tegelijk  een klein half uur  diagrammen oplossen  uit het  Stappenboek (gewoon meenemen dus!!)  behalve …..

Keyano, Jorik, Frank, Simon, Björn, Jayden en Valentijn

die krijgen van 19.05 – 19.30, in Zaal K, training  van Hans Hulshof.

Hout hakken oftewel stukken slaan geeft natuurlijk veel schaakplezier. Maar soms/vaak valt er geen hout te hakken. ‘Ik weet niet wat ik moet doen,’ hoor je schakers vaak zeggen; ze kunnen geen goede zet vinden.  De vorige keer ging het over dat soort situaties. Aan de hand van twee stellingen werd er gezocht naar een zogenaamd ‘klein plan’.  Heb je  zo’n klein plan eenmaal gevonden dan levert dat ‘als vanzelf’ een goede zet op.    

Boaz, Julian, Lucas en Daniil

die krijgen van 19.05 – 19.30, in Zaal C, training  van Roel Leezer.

 

 

De Keizer-competitie.

Indeling voor a.s. vrijdag 18 oktober (ronde 6)

Groep A

(Speeltempo: 30 minuten pppp.  Noteren is tot aan de laatste 5 minuten verplicht. Zijn er problemen: zet dan de klok stil, steek een arm omhoog en roep een trainer (scheidsrechter).

Lucas - Boaz

Daniil - Julius

Frank - Eef

Julian - Valentijn

Simon - Keyano

Jorik - Jhon

Björn - Jayden

Groep B

(Speeltempo: 30 minuten pppp.  De eerste 15 zetten moeten worden genoteerd, daarna hoeft het niet meer. Zijn er problemen: zet dan de klok stil, steek een arm omhoog en roep een trainer (scheidsrechter).

Emily - Sarah

Iba  - Jip

Juliette - Mustafa

Noah - Guido

Tijn - Ali

Lars - Rayaan

Philippe - Jonathan

Groep  C

(Speeltempo: 15 minuten pppp. Er wordt twee keer tegen elkaar gespeeld; 1 keer met wit en 1 keer met zwart.  Noteren hoeft niet. Zijn er problemen: zet dan de klok stil, steek een arm omhoog en roep een trainer (scheidsrechter).

Aster - Shuhan

Wei Wei - Tessa

Matin - Niels

Afmelden bij Harry van der Stap: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

twee Schaakpuzzels (afkomstig uit de partij  Lucas – Julian van afgelopen vrijdag)

weekbericht 7 1 2019 2020 Weekbericht 7 2 2019 2020

Wint Zwart als hij aan zet is?                                                                 Wint Zwart als hij aan zet is?

Maakt Wit remise als hij aan zet is?                                                       Wint Wit als hij aan zet is?

                                                                                                          Wordt het remise met Wit aan zet?