Logo SGR  weekbericht  voor de jeugd, 20 maart 2019

 Agenda

Datum Activiteit Organisator Plaats
Zo 24 maart Grand Prix Haeghe Ooievaar Den Haag

 

zondag 24 maart 2019, Grand Prix toernooi

 

VOOR WIE:              Voor iedereen die schaken leuk vindt en geboren is in of na 1999.

WAAR:                 Hofstad Mavo, Albardastraat  25, 2555 XP Den Haag. Bereikbaar per OV: Randstadrail 2 (halte Walnootstraat), Randstadrail 3 (halte De Savornin Lohmanplein), bus 21 (halte Groen van Prinstererlaan, voor de school).

Wanneer:             Zondagmiddag  24 maart  van 13.00 uur tot 17.00 uur. Aanmelden vanaf 12.30 tot 13.00 uur. 

KOSTEN:                € 6 per persoon. Inclusief consumptiebon. Betaling vooruit op rekeningnummer NL68 ABNA 0812630416 t.n.v. Haagse Schaakbond o.v.v. de informatie als hieronder aangegeven.

AANMELDEN:         We raden aan vroegtijdig in te schrijven om teleurstellingen te voorkomen. 

                                            Inschrijving bij voorkeur via het onlineformulier: http://www.haagseschaakbond.nl/gp/aanmelden/">http://www.haagseschaakbond.nl/gp/aanmelden/  (Inschrijvingen worden bevestigd door een melding van het formulier).

Van nieuwe deelnemers is de juist gespelde voor- en achternaam, geboortedatum (invullen bij de opmerkingen), speelsterkte en eventueel de schaakvereniging vereist. Bij bekende deelnemers is de naam en het KNSB-relatienummer voldoende.

De inschrijving sluit op zaterdagavond 23 maart.

Aanmelding op de speeldag zelf kost € 10. De organisatie houdt zich het recht voor om die spelers in één groep te plaatsen.

Bij problemen mailen naar:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

SYSTEEM:               Iedereen speelt tegen even sterke tegenstanders in groepen van 6. De bedenktijd is 20 minuten per persoon per partij. In de lagere groepen spelen de kinderen twee keer tegen elkaar zonder klok. De hoogste  twee of drie groepen zijn de Formule1-groepen (vierkampen met bedenktijd 30 min. p.p.p.p. + 5 sec. per zet).

RATING:                    De toernooiresultaten tellen mee voor de KNSB-jeugdrating. Ook de indeling vindt plaats volgens deze rating.

PRIJZEN:                 Geldprijzen (10 en 5 euro) in de Formule1-groepen; in alle andere groepen zijn drie prijzen te winnen. Bij gelijk eindigen op de 3e plaats is er een troostprijs voor de niet-prijswinnaar. Elk resultaat telt mee voor de totaalstand van de Grand-Prixcyclus van de Haagse Schaakbond.

CONTACT:                      De organisatie is bereikbaar via Eric van Breugel (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-41842824)

PRIVACY:                   Namen van deelnemers en foto’s met algemene sfeerbeelden worden uitsluitend gebruikt voor de uitslagen en het verslag op de HSB-site

__________________________________________________________________________________

Meer nieuws over de Grand Prix toernooien is te vinden op

http://www.haagseschaakbond.nl/grandprix">http://www.haagseschaakbond.nl/grandprix

A.s.  vrijdag  22 maart  gaan we eerst allemaal tegelijk  een klein half uur  diagrammen oplossen  uit het  Stappenboek (gewoon meenemen dus!!)  behalve …..

Samy H, Anna, Emily, Rayaan, Noah, Faris en Matin

die krijgen van 19.05 – 19.30, in Zaal C, training  van Wim Veerkamp.

De vorige keer speelde iedereen tegen meester Wim. Een eenzame Koning dat was alles wat meester Wim had. Met een Koning en een Toren moest iedereen de Koning van meester Wim mat zetten.  En dat lukte ook iedereen.  Noah had het trouwens al van zijn vader geleerd en Rayaan wist ook al hoe dat moest.

De Keizer-competitie.

Indeling voor a.s. vrijdag 22 maart (ronde 25 )

Groep A

(Speeltempo: 30 minuten pppp.  Noteren is tot aan de laatste 5 minuten verplicht. Zijn er problemen: zet dan de klok stil, steek een arm omhoog en roep een trainer (scheidsrechter).

Eef - Boaz

Frank - Jhon

Jorik - Lucas G

Julian - Lucas T

Maarten - Julius

Keyano - Valentijn

Olivier - Lisa

Daniil - Simon

Groep B

(Speeltempo: 30 minuten pppp.  De eerste 15 zetten moeten worden genoteerd, daarna hoeft het niet meer. Zijn er problemen: zet dan de klok stil, steek een arm omhoog en roep

een trainer (scheidsrechter).

Quentin - Sarah

Mustafa - Björn

Iba - Sammy B

Tijn - Guido

Jonathan - Jayden

Jip - Ali

Groep  C

(Speeltempo: 15 minuten pppp. Er wordt twee keer tegen elkaar gespeeld; 1 keer met wit en 1 keer met zwart.  Noteren hoeft niet. Zijn er problemen: zet dan de klok stil, steek een arm omhoog en roep een trainer (scheidsrechter).

Rayaan - Noah

Anna - Emily

Juliette - Faris

Matin - Samy H

Afmelden bij Harry van der Stap: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Een partij uit de A-groep

Afgelopen vrijdag hebben Lucas G (met Wit) en Eef (met Zwart) tegen elkaar gespeeld. Het was een spannende partij met over en weer volop kansen. Allebei hebben ze goed genoteerd en daardoor kunnen we hun partij in dit weekbericht laten zien.

Eerst twee kansrijke momenten.

Zwart aan zet. Wat is de beste zet?                                                                                   Wit aan zet. Wat is de beste zet?

weekbericht26 1  weekbericht26 2

 

Dan nu de volledige notatie van de partij zelf.

1. e4 e5 2. Lb5 Pf6 3. g3 c6 4. Lc4 d6 5. f4 d5 6. exd5 cxd5 7. Lb5+ Pbd7 8. d3

a6 9. Lxd7+ Lxd7 10. fxe5 Lg4 11. Dd2 a5 12. exf6 Lb4 13. fxg7 De7+ 14. Pe2 Dxe2# 0-1

En ten slotte nog dit: om een partij goed te beginnen  is het belangrijk  je aan de volgende ‘Gouden regels’ te houden.

  1. Speel met 1 of 2 pionnen in het centrum
  2. Breng alle Paarden en Lopers in het spel
  3. Zet je Koning op een veilige plek door te rokeren

Vraagje: hebben Lucas en Eef  zich aan bovenstaande ‘Gouden regels’ gehouden?