Logo SGR  weekbericht  voor de jeugd, 19 september  2018

 

Agenda

 

Datum Activiteit Organisator Plaats
       
zo 23 september Grand Prix Toernooi HSB Den Haag

 

zondag 23 september 2018, Grand Prix toernooi

 

VOOR WIE:              Voor iedereen die schaken leuk vindt en geboren is in of na 1999

WAAR:                 Sporthal De Kameleon, Veldzicht 20, 2543 RT Den Haag.

                                   Bereikbaar per OV: tram 9 (stop Wolweversgaarde), bus 21 (stop Revalidatiecentrum), bus 427 (stop Vrederustlaan).

Wanneer:             Zondagmiddag 23 september van 13.00 uur tot 17.00 uur. Aanmelden vanaf 12.30 tot 13.00 uur. Laten we de rij kort houden: elk kind betaalt bij zijn jeugdleider en die gaat in de rij staan.

KOSTEN:                € 6 per persoon. Inclusief consumptiebon. Gepaste betaling a.u.b.

                              Betaling vooruit op rekeningnummer NL68 ABNA 0812630416 t.n.v. Haagse Schaakbond o.v.v. de informatie als hieronder aangegeven

AANMELDEN:         We raden aan vroegtijdig in te schrijven om teleurstellingen te voorkomen. Inschrijving bij voorkeur via het onlineformulier: http://www.haagseschaakbond.nl/gp/aanmelden/">http://www.haagseschaakbond.nl/gp/aanmelden/  (Inschrijvingen           worden bevestigd door een melding van het formulier). De inschrijving sluit op vrijdagavond 21 september 2018 om 24.00 uur.

Van nieuwe deelnemers is de juist gespelde voor- en achternaam, geboortedatum (invullen bij de opmerkingen), speelsterkte en eventueel de schaakvereniging vereist. Bij bekende deelnemers is de naam en het KNSB-relatienummer voldoende.

Inschrijving op de speeldag zelf kost € 10. De organisatie houdt zich het recht voor om die spelers in één groep te plaatsen.

Bij problemen mailen naar:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

SYSTEEM:               Iedereen speelt tegen even sterke tegenstanders in groepen van 6. De bedenktijd is 20 minuten per persoon per partij. In de lagere groepen spelen de kinderen twee keer tegen elkaar zonder klok. De hoogste twee of drie groepen zijn de Formule1-groepen (vierkampen met bedenktijd 30 min. p.p.p.p. + 5 sec. per zet

RATING:                    De toernooiresultaten tellen mee voor de KNSB-jeugdrating. Ook de indeling vindt plaats volgens deze rating.

PRIJZEN:                 Geldprijzen in de Formule1-groepen; in alle andere groepen zijn drie bekers te winnen. Bij gelijk eindigen op de 3e plaats is er een troostprijs voor de niet-prijswinnaar. Elk resultaat telt mee voor de totaalstand van de Grand-Prixcyclus van de Haagse Schaakbond.

CONTACT                       Via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

__________________________________________________________________________________

Meer nieuws over de Grand Prix toernooien is te vinden op

http://www.haagseschaakbond.nl/grandprix">http://www.haagseschaakbond.nl/grandprix

_________________________________________________________________________

A.s.  vrijdag 21 september gaan we eerst allemaal tegelijk , een klein half uur  diagrammen oplossen  uit je  Stappenboek.

  • Anna, Faris, Naoh, Sammy B en Sammy H werken in het  Opstapje-1 stappenboek.
  • Iba en Rayaan werken in het Opstapje-2 stappenboek.
  • Ali, Axel, Eef, Emily, Frank, Jayden, Jonathan, Julius, Mustafa, Naja, Olivier, Quentin, Sarah en Valentijn werken in het Stap-1 stappenboek.
  • Björn, Jan, Jhon, Jorik, Julian,  Keyano,  Lisa, Lucas G, Maarten, Simon en Valerijs werken in het Stap-2 stappenboek.
  • Boaz, Geralds en Lucas T werken in het Stap-3 stappenboek.

Heb je je stappenboek thuis liggen vergeet dan niet het naar de club mee te nemen!!!!!!!

De Keizer-competitie.

Indeling voor a.s. vrijdag 21 september (ronde 2)

Groep A

(Speeltempo: 30 minuten pppp.  Noteren is tot aan de laatste 5 minuten verplicht. Zijn er problemen: zet dan de klok stil, steek een arm omhoog en roep een trainer (scheidsrechter).

Boaz - Jhon

Eef - Jorik

Frank - Geralds

Julius - Lucas T

Maarten - Julian

Simon - Jan

Groep B

(Speeltempo: 30 minuten pppp.  De eerste 15 zetten moeten worden genoteerd, daarna hoeft het niet meer. Zijn er problemen: zet dan de klok stil, steek een arm omhoog en roep een trainer (scheidsrechter).

Lisa - Olivier

Lucas G - Jayden

Valerijs - Valentijn

Bjorn - Quentin

Keyano - Axel

Groep  C

(Speeltempo: 15 minuten pppp. Er wordt twee keer tegen elkaar gespeeld; 1 keer met wit en 1 keer met zwart.  Noteren hoeft niet. Zijn er problemen: zet dan de klok stil, steek een arm omhoog en roep een trainer (scheidsrechter).

Iba - Ali

Jonathan - Faris

Mustafa - Sammy B

Noah - Rayaan

Sarah - Sammy H

Emily - Naja

Anna oneven

Afmelden bij Harry van der Stap: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vanaf 20.00 uur is er Inloopspreekuur. Je kunt dan je partij – mits goed genoteerd -  met een trainer bespreken.

Na zet 6 is schaken een moeilijk spel. Maar tot zet 6 is het eigenlijk een makkelijk spel, tenminste ………….als je je maar houdt aan de 3 gouden regels:

  1. Pion in het centrum,
  2. Lichte stukken (Paard, Loper) eruit,
  3. Zorgen dat je Koning  een veilig plekje krijgt.

Afgelopen vrijdag (ronde 1) werden op een bord de volgende zetten gedaan

  1. e4 e5  2. Dh5 g6  3. Dxe5 Pe7  4. Dxh8

Gouden regel 1  is prima toegepast maar  de gouden regels 2 en 3 zijn niet toegepast en ja ……….  dan kan het raar lopen met schaken.