Teamverslagen

Rijswijk 4 moest na een verlies tegen Voorburg 1 (nipt, 3,5-4,5) proberen tegen Botwinnik 3 degradatie te ontlopen. In onze sterkste opstelling traden we aan tegen Botwinnik 3, dat na een heet avondje Rijswijk van een koude kermis thuiskwam en door de regen en donderslagen naar huis terugkeerde. De overwinning was geenszins gestolen - een fraaie 5-3, waarbij het vrouwelijke contingent van zich deed spreken.

Het onderstaande volgt de resultaten per bord, de verslagen zijn afkomstig van uw vertrouwde verslaggeefster:

Bord 1 is het vaste domein van Doeke Huitema geworden, en deze keer kon onze kopman het helaas niet bolwerken. Hij moest na een lange strijd zijn eerste nul van het seizoen laten bijschrijven. Hij verloor helaas niet alleen van zijn tegenstander, ook hevige tijdnood deed een duit in het zakje. Uiteindelijk moest hij de strijd staken nadat hij in de slotfase een paar pionnen liet vallen en de tegenstander daarmee de overwinning naar zich toe kon trekken.

Bord 2 speelde ondergetekende zelf op. Ik kreeg de overwinning in de schoot geworpen, want na 12 zetten besloot mijn tegenstander uit pure liefdadigheid een pion cadeau te doen. De open d-lijn die daarna ontstond werd een prooi voor mijn zware stukken en tegen een ongerokeerde koning kon ik via een matdreiging een toren en nog een pion buit maken. De tegenstander spartelde nog wel even tegen voor de vorm, maar na wat goed schuifwerk en een dreigende afwikkeling zag hij toch het heilloze van de situatie in. En zo schreven we na anderhalf uur al snel ons eerste puntje op.

Valerie Janssen speelde op bord 3 een zeer degelijke partij. In een gesloten Frans wist ze een pion te veroveren, en nadat ze via de open b-lijn binnen kon vallen met haar torens in het eindspel was het gedaan. Een zeer regelmatige overwinning, maar je moet zo'n gesnoept pionnetje nog wel uit zien te buiten... gelukkig was Valerie deze keer bij de les!

Op bord 4 speelde zoon Ketting. Zoon Ketting moet toch het voorbeeld van vader Ketting gaan volgen, want hij gaf een stuk weg zonder compensatie en daarmee werd de partij een treurige bedoening. Hij gaf al snel op en maakte de 1-0 daarmee ongedaan. 

Edwin Vermeer, onze nieuwe jonge god, bewees het team op bord 5 vervolgens een goede dienst door zeer vakkundig materiaal te winnen en daarna dat uit te buiten. Na zijn verloren debuutpartij werd het hiermee toch een stuk beter, en wellicht komen er nog meer punten uit zijn hoge hoed getoverd. 

Vader Ketting daarentegen bewijst een zeer degelijke kapitein te zijn en opnieuw een punt te sprokkelen. Zijn rating en ster zijn stijgende en op bord 6 wist ook hij eerst een pion en daarna een stuk buit te maken. Onze kapitein gaf dat natuurlijk niet meer weg.

Op bord 7 ging het bij Roelof lang gelijk op, en kwam hij in een eindspel met ongelijke lopers terecht. Op de een of andere manier wist hij dit niet remise te houden en verkwanselde hij het halfje, wat ontzettend zonde was. Concentratie is the name of the game!

Bord 8 zag een goede koningsaanval van Mireille die uiteindelijk doorsloeg in Rijswijks voordeel. Met deze overwinning werd Botwinniks lot bezegeld, want dit bleek uiteindelijk de 4-2 te zijn en met Valerie een paar pionnen voor en Doeke in tijdnood wisten we dat we het nu gingen redden. 

De conclusie is dat we gered zijn door Girl Power en dat we de laatste strohalm hebben gegrepen om degradatie te ontlopen. We moeten wel winnen van Haeghe Ooievaar 3 op 11 maart, anders kunnen we niet boven Lierse blijven. Onze laatste wedstrijd is dan op 31 maart thuis tegen Pomar 1 en hopelijk kunnen we dan de rivaliteitsgevoelens aanwakkeren om in de derde klasse te blijven. De komende twee wedstrijden zijn dus de dood of de gladiolen!

Met vriendelijke groet, 

Uw vaste verslaggeefster, Joanna van SchaïkReacties  

# Hulshof, Hans 19-02-2020 17:08
Zoals te doen gebruikelijk een zeer lezenswaardige en vermakelijke bijdrage van the queen of the team (Valerie is dan de prinses).
Top Joanna!
# Hulshof, Hans 19-02-2020 17:17
.... en uiteraard ook hulde voor Mirreille, La Troisième Mousquetaire!
+1 # Joanna van Schaik 19-02-2020 17:41
Roelof zou zeggen "First Lady"

Je hebt geen rechten om te reageren