Teamverslagen

Verslag van waarnemend teamleider Roel Leezer.

(met dank aan Roel voor zijn enthousiaste begeleiding en zijn tips na afloop voor de spelers).

Bord 5: De rustige Colle bij Floris ging lang gelijk op, maar er gebeurde niet veel en er volgde al snel een remise aanbod wat Floris eigenlijk niet kan weigeren: 0,5-0,5 tussenstand.

Bord 1: Erik speelde de ruilvariant van het Frans met een snelle dame-ruil. Dat belette hem niet om vol op de aanval te spelen. Toen de toren over de e-lijn binnenkwam, rekende ik al op een punt. Via de mooie manoeuvre Tg7, Lf6 en Txg6 werd vakkundig het punt binnengehaald. Stand 1,5-0,5 voor ons.

Bord 2: Roger probeerde Russisch op het bord te krijgen, maar de tegenstander ontweek dat met 3.Pc3. Een gelijke stand was het resultaat. Maar hij kreeg toch een aanval over zich heen. Hij had zich kunnen verdedigen maar Txd4 was echt fout en wit kan vernietigend inslaan, en het was weer gelijk: 1,5-1,5.

Bord 8: Timo speelde Konings Indisch tegen de slappe maar degelijke opstelling van zijn tegenstander. Hij speelde een prima partij, maar hij speelde zijn pion op c4 te vroeg naar voren, waardoor deze verloren ging. Wit bleef een pion voor en die liep ook nog eens heel hard naar de overkant; tussenstand: 1,5-2,5.

Bord 6: Doeke kreeg het Engels tegen, waarbij de witte pionnen vervaarlijk opstoomden op de dame vleugel. Het venijnige g4 koste helaas een pion op d6. Althans zo leek het, maar Doeke riposteerde met het venijnige d5. Toch zag het er somber uit maar de Novelty speler verrekende zich enorm en gaf een stuk weg. Alleen Doeke zag het niet ahhhh!!. Een lastig toreneindspel met een pion minder bleef over, wat niet te keepen was: 1,5-3,5.

Bord 4: De Aljechin van zoon Mark werd al snel een puinhoop en Mark had snel een stuk meer, al zag zijn stelling er wat bloot uit. De gevaarlijke h-pion werd vakkundig geneutraliseerd en de koning geactiveerd. De tegenstander spartelde nog lang tegen maar kreeg geen kans meer: 2,5-3,5.

Bord 3: Hans heeft zo zijn eigen manieren om het Siciliaans te bestrijden en al snel stond een ongebruikelijke stelling op het bord, maar zeer ingewikkeld. Het kostte beide erg veel tijd. Een kwaliteitsoffer van de Novelty speler maakte het nog moeilijker, waardoor er een octopus op d3 kwam. Hij kwam er toch goed uit na terug offeren en met 2 pionnen meer werd de tegenstander door de vlag gepompt: 3,5-3,5.

Bord 7: Ook bij Rob kwam er een Aljechin op het bord. Helaas moest Rob een pionnetje aan de tegenstander laten, met heel weinig tegenkansen . Aan hem de ondankbare taak om dit remise te houden voor de 4-4. Ondanks heroïsch verdedigen lukte het net niet. Eindstand 3,5-4,5.

  

Je hebt geen rechten om te reageren