Teamverslagen

Rijswijk 3 heeft dinsdag jl. het uiteindelijk niet kunnen bolwerken tegen DSC 4, het werd 3-5. Er werd hard gestreden voor een punt, maar dat lukte net niet. Het is nu van belang om de volgende wedstrijd tegen concurrent Haeghe Ooievaar te winnen.

Roel heeft het volgende verslag gemaakt.

Bord 1 (Folmer): speelde een rustige positionele partij, waarbij de dames al snel van het bord waren verdwenen. Hij had wel het loperpaar, maar in deze stelling gaf dat nauwelijks voordeel. Folmer verloor een pion maar hield keurig remise met eeuwig schaak (1,5-1,5).

Bord 2 (Mark): had al snel het voordeel van het loperpaar en wat ruimte overwicht, ook met de dames eraf. De thematische opstoot d5 leverde een spannende stelling op met de arme man duidelijk aan het roes. Een misser kostte in tijdnood helaas de prachtige pion op d6 en even daarna ook de kwaliteit maar Mark snaaide een hoop pionnetjes mee. Toch nog remise. Eindstand 3-5.

Bord 3 (Erik): speelde zijn favoriete opstelling met een betonblok in het centrum. Misschien had hij geen dameruil toe moeten laten, maar hij had wel wat initiatief op de damevleugel. Dit resulteerde uiteindelijk in een loper meer maar een witte toren stond wel gevaarlijk op de zevende rij. Maar dat gaf niets en Erik won verdiend (1-0).

Bord 4 (Hans): ook Hans had zijn vertrouwde opstelling ingenomen om de zwarte stelling aan de vallen. Maar moeilijk om een opening te vinden. De stelling bleef lang gesloten en na nog wat tumult waarbij de h-pionnen verdwenen, werd het alsnog remise (2,5-3,5).

Bord 5 (Roger): Roger had wat minder ruimte op de damevleugel. Hij counterde goed in het centrum, maar hij had toch wat overzien want wit kreeg een vreselijke aanval. Hoe hij dit overleefd heeft, weten wij niet maar hij overleefde. Helaas vergaloppeerde hij zich in de volgende fase. Een doorlopende c-pion werd hem fataal (2,5-4,5).

Bord 6 (Timo): Timo kreeg een goed voorbereide tegenstander tegenover zich, die dezelfde opening als wijlen Peter Monté speelde, een lastige stelling derhalve. Zwart had alle troeven in handen en wikkelde af naar een gewonnen pionneneindspel (1-1).

Bord 7 (Marc): Marc deed een prophylactische zet, maar verloor daardoor in de opening wel een ontwikkelingszet. Ook hier een ontwikkelingsachterstand die resulteerde in een stukverlies. Dit was niet te keepen (1,5-2,5).

Bord 8 (Rob): Rob stelde zich solide op, maar de tegenstander had wel druk op de damevleugel en dat koste een pion op b2 en toch wel veel van zijn stelling. Rob compliceerde de stelling goed, bood remise aan en wist zijn tegenstander nog wat verder in tijdnood te brengen. Het tweede remise aanbod werd aangenomen (2-3).

Roel Leezer

What do you want to do ?
New mail

Je hebt geen rechten om te reageren