Teamverslagen

Het was erop of eronder voor Rijswijk 4. In de voorlaatste wedstrijd tegen Haeghe Ooievaar 3 moest er gewonnen worden, omdat Lierse verrassend een gelijkspel wist te bemachtigen tegen Pomar. In Loosduinen leek het aan het begin allemaal voorspoedig te gaan, maar uiteindelijk werd het een heet avondje... hoe het afloopt kunt u lezen bij de bordverslagen!

Op bord 1 speelde Doeke. Hij kreeg de overwinning al snel in de schoot geworpen na een blunder van zijn tegenstander. Omdat Roelof toen al de 1-0 had gescoord, stonden we al heel snel 2-0 voor. Een geslaagde afruilvariant van de Caro-Kann wist Doeke met wit dus goed om te zetten in een punt.

Ondergetekende speelde zelf op bord 2. Ik had al vrij snel de kwaliteit te pakken, en na wat niet zo secuur verdedigend werk van de tegenstander veranderde dat in een stuk voorsprong (twee stukken tegen een toren via een geniepig paardvorkje). Uiteindelijk kon ik met een stuk meer goed druk geven op de damevleugel en miste mijn tegenstander nog een paar trucjes, waardoor ik ook pionnen kon gaan rapen. Nadat de dames geruild waren en ik een vrijpion had gekregen, besloot ik die pion te laten staan en op matjacht te gaan. De vijandelijke koning kwam in een matnet terecht, waarna ik met een pion mat kon zetten, geholpen door toren, paard en loper. Een vrij zeldzaam matbeeld, maar altijd leuk als je dat soort grappen op het bord krijgt.

Op bord 3 hield Edwin Vermeer het lang vol, maar na een fout in de eindfase stortte zijn stelling in. Op dat moment stond het 3-3 en we waren van hem afhankelijk om het toch te halen... helaas kon hij de remise niet binnen slepen. 3-4 dus. Ook hij kreeg overigens een Caro-Kann tegen zich - misschien moeten we ons maar gaan voorbereiden op die opening...

Valerie Janssen speelde op bord 4 naar eigen zeggen een baggerpartij en kwam in de eindfase net dat pionnetje tekort. Daardoor viel voor haar relatief snel het doek. 

De kapitein Peter Ketting gaf op bord 5 helaas snel een stuk weg en kon het deze keer niet bolwerken. Jammer, maar helaas!

Bord 6 zag dan toch de eerste punten van Roelof van Marle dit jaar, die al heel snel zijn tegenstander mat wist te zetten via een geslaagde koningsaanval. Het kan dus wel!

Mireille Rubert kwam al snel een kwaliteit achter op bord 7 en miste nog een kans op meer (als ik het goed heb gezien). Helaas, helaas... c'est dommage. En met deze uitslagen was de stand 3-4, en moest onze interne wedstrijdleider eraan te pas komen...

Jan Kommer speelde heldhaftig op bord 8 zijn vertrouwde Aljechin tegen een jeugdspeler. Hij verloor echter onhandig een stuk, dat hij weer terug wist te veroveren... maar wel ten koste van een pion, dat hem uiteindelijk in het eindspel opbrak. Hij ging daarna helaas mat, en dus was de einduitslag 5-3. 

Helaas konden we het voortvarende begin dus niet verzilveren en omzetten in een victorie. De allerlaatste ronde gaat de beslissing brengen. Wij moeten dan tegen Pomar 1, die qua rating ver boven ons uit stijgen (maar eigenlijk een beetje onderpresteren voor hun doen). Lierse mag niet winnen van RSC-Belgisch Park, en wij moeten winnen van Pomar. Een zware kluif, en we hebben het dus niet in eigen hand. Maar misschien komt onze kapitein nog met een list!

Uw vertrouwde verslaggeefster,

Joanna van Schaïk

Reacties  

+1 # Snijders, Frits 12-03-2020 04:01
Leuk verslag, de spanning was bijna voelbaar bij het lezen. Succes in de burenruzie met Pomar
# Joanna van Schaik 12-03-2020 17:51
Als de burenruzie nog doorgaat ivm corona.
# Gaemers, Peter 13-03-2020 11:23
Erg jammer dat jullie de punten niet hebben binnen gehaald, maar het was in ieder geval een echte wedstrijd. Tegen Pomar krijgen jullie ook kansen, die zijn er namelijk altijd, dus de moed nog niet opgeven.

Je hebt geen rechten om te reageren