Teamverslagen

Rijswijk 3 is het seizoen goed begonnen: tegen Promotie 3 werd in Zoetermeer met 4,5-3,5 gewonnen. Wel nipt dus. Een kort verslag van de match is als volgt.

Er werd gespeeld met 2 invallers: Joanna voor Erik en Rob (Felix) voor Doeke. Er zat veel kracht bij Promotie op de hoge borden, dus vooraf was de hoop dat op de midden en lage borden de punten gepakt konden worden, dat ook gebeurde. Charles, Edwin en Rick boekten de winst; Roger, Rob en Joanna speelden remise; Davo en Hans verloren hun partij.

Joanna was als eerste klaar met haar partij. Bij een tussenstand had zij het initiatief en ik gaf haar winstkansen, maar ze verklaarde zelf dat remise de juiste uitslag was. Roger was in het eindspel in een duidelijke remise stelling beland, daar werd ook toe besloten. Davo gaf aan dat hij in het middenspel 2 pionnen achterstand had opgelopen, die hij niet meer kon goedmaken. Ook Rob schoof zijn stelling langzaam maar zeker dicht, zodat er geen winst meer inzat.

Edwin stond bij een tussenstand wat onder druk. De dame van de tegenstander vlak voor zijn koning, alleen zijn loper stond er nog tussen. Maar Edwin verklaarde dat hij eruit kon komen en dat zijn tegenstander enkele foutjes maakte, waardoor de winst verzekerd was. Rick boekte ook een winst. Hij gaf aan dat zijn tegenstander met 2 torens op een rij wat beter stond; maar Rick kon de dames ruilen. En toen veranderde langzaam de situatie op het bord. Uiteindelijk kon Rick gebruik maken van een penning en een voorsprong van toren plus pion boeken, waarna winst evident was.

Als laatste waren Charles en Hans bezig. Lange tijd ging het bij ondergetekende (Hans) redelijk gelijk op met de tegenstander. Aan beide kanten waren er kansen om door te breken. Maar mijn tegenstander deed het net wat beter, met winst. Charles boekte een hele fraaie overwinning. Hij stond aanvankelijk erg onder druk en moest een toren geven voor een loper, om de druk te verminderen. Het bleef aan die kant van het bord erg tricky. Maar Charles schoof aan de andere kant van het bord wat pionnen naar voren, waar de tegenstander wat defensief op reageerde. Charles kon hiermee het initiatief terugpakken, en wist met een matstelling de winst te boeken, 4,5 -3,5. Goed gespeeld Charles!.

Op naar de volgende tegenstander.

Hans Knigge

 

Promotie 3 rating   Rijswijk 3 rating  
           
Tan, H.T. (John) 1760   Knigge, J.A. (Hans) 1573 1 - 0
Graaf van de, B. (Bas) 1721   Haas, C.F. (Charles) 1624 0 - 1
Veldhuizen, J.W. (Jan) 1682   Groesen van, R.W.A. (Roger) 1528 ½ - ½
Matai, R.R. (Rudi) 1594   Peursen van, D.L. (Davo) 1397 1 - 0
Martens, F.M. (Frans) 1555   Schaik van, J.M. (Joanna) 1350 ½ - ½
Hijma, P. (Pieter) 1434   Haksteen, R. (Rick) 1484 0 - 1
Schoon, C. (Chris) 1395   Felix, R.J. (Rob) 1404 ½ - ½
Vries de, R. (Rob) 1331   Vermeer, E.C.F. (Edwin) 1345 0 - 1
Gemiddelde Rating: 1559   Gemiddelde Rating: 1463 3½-4½

Je hebt geen rechten om te reageren