Jerrel Thakoerdien is snelschaakkampioen 2018

Op 15 mei zijn de jaarlijkse snelschaakkampioenschappen van 2018 gehouden.

Met 22 deelnemers werden voor de voorronde 3 poules met verschillende sterktes gemaakt. De bovenste drie maakten kans op de hoogste poule van de eindronde.

Na de voorronde konden weer drie poules, nu op sterkte, gemaakt worden. Bijzonderheid: iedereen deed zowel in de voorronde als de finaleronde mee. Rob vH en Marco kwamen ongeslagen de voorronde door.

De hoogste poule bestond uit Rob vH, Jerrel, Jelle, Michaël, Marco, Vincent, Thomas en Edwin.

Jerrel haalde met 6 uit 7 het kampioenschap binnen. Rob vH werd 2e en versloeg als enige Jerrel in de eindronde. Datzelfde kunstje had Vincent in de voorronde gedaan. Verdere ranglijst: 3/4. Michaël en Marco, 5. Jelle, 6. Edwin, 7. Thomas, 8. Vincent.

In de tweede finalepoule waren Roel en Atze duidelijk de sterkste: alle partijen werden gewonnen en onderling werd het remise. Omdat Roel daar met zwart speelde, is hij een beetje de eerste. Verdere stand; 3. Hendrik, 4. Erik, 5. Paul, 6. Joanna, 7.Roelof

In de derde poule ging de strijd op de eerste plek tussen Hans H en Hans K.  Beiden haalden 5 uit 6, maar Hans K won de onderlinge pot. Verdere stand: 3-5: Sebastiaan, Harm en Henk, 6 Peter K, 7. Doeke.

 

 

 

 

 

Je hebt geen rechten om te reageren